Despre Promotor

Proiectul este inovativ prin caracterul integrat al intervenției – prin alăturarea în consorțiu a cinci parteneri cheie având ca promotor Institutul de Medicină Legală Iași, cu rol de coordonare a tuturor serviciilor de medicină legală din regiunea NE, care este principala sursă de recepție și referire cazuri de violență domestică și sexuală din mediul rural.

Institutul de Medicina Legala Iasi este institutie sanitara cu caracter public, fiind în subordinea administrativa a Ministerului Sanatatii. IML a fost creat ca institutie cu personalitate juridica in anul 2001, desprinzandu-se de Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”, si este acreditata ISO din 2008. Organigrama institutiei cuprinde 6 departamente si anume: prosectura medico-legala, medicina legala clinica, histopatologie, serologie, toxicologie, contabilitate.

Institutul are competenta asupra intregii regiuni Moldova, colaborand in permanenta cu alte institutii medico-legale din tara si strainatate, precum si cu alte institutii ce asigura aspectele juridice si sociale, precum politia, parchetul, judecatoria, tribunalele si celelalte unitati sanitare.

Mai multe despre IML Iasi pe www.imliasi.ro